vineri, 22 iunie 2012

Salata Cezar (Caesar)

Aceasta este o retete culinara pentru salata Caesar

Ingrediente:
100g Ulei extravirgin de masline de foarte buna calitate
4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
1 bagheta, de preferat veche de o zi, feliata subtire
50g suc de lamaie proaspat stors
100g parmezan
1-2 hamsii taiate marunt
2 oua
1 lingurita de piper negru, proaspat macinat
jumatate de lingurita de sare
4-6 laptuci mici

Mod de preparare:
Intr-un bol foarte mare amestecati uleiul de masline cu usturoiul. Lasati-l timp de jumatate de ora.
Intindeti feliile de bagheta pe o foaie de copt si puneti ulei de masline sau unt topit peste. Daca vreti sa aiba aroma de usturoi inmuiati peria in uleiul cu usturoi pregatit anterior.
Bagati la cuptor cateva minute pana se rumenesc. Nu plecati de langa cuptor. Se pot arde foarte repede. Scoateti si lasati la racit.
Adaugati hamsia si ouale (crude) la uleiul de masline cu usturoi. Bateti pana devine cremos. Adaugati sarea, piperul si zeama de lamaie. Adaugati si jumatate din cantitatea de parmezan.
Folosind mainile, rupeti bucati de laptuca. Nu folositi cutitul. Adaugati amestecul de mai devreme peste frunze si amestecati bine. Adaugati restul de parmezan si amestecati bine din nou.
Taiati feliile de bagheta si adaugati-le la salata. Amestecati din nou. Serviti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu